Ένα βιβλίο που έχει συγκινήσει και κατ’ επέκταση αφυπνίσει χιλιάδες αναγνώστες είναι δίχως αμφιβολία “Η Ουράνια Προφητεία” του  James Redfield.

Ο ήρωας του βιβλίου με έναν απροσδόκητο τρόπο μεταβαίνει στο Περού και αποδύεται σε έναν αγώνα γεμάτο δυσκολίες και εκπλήξεις, για να συγκεντρώσει τις εννέα επιγνώσεις που έχουν καταγραφεί σε ένα αρχαίο περουβιανό χειρόγραφο.

Εχθρός του σε αυτήν την προσπάθεια αναδεικνύεται η κυβέρνηση του Περού, η οποία θέλει με κάθε τρόπο να εξαφανίσει το συγκεκριμένο χειρόγραφο, λόγω του φόβου ότι το περιεχόμενό του ενδέχεται να ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων.

Ωστόσο, ως πολύτιμοι συμπαραστάτες του λειτουργούν άνθρωποι που φαίνεται να πορεύονται στο ίδιο πνευματικό μονοπάτι.

Άλλωστε, οι εννέα επιγνώσεις συνιστούν αλήθειες που οδηγούν στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου, στη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού και της ίδιας της ζωής.

Μάλιστα, η κατάκτησή τους σηματοδοτεί το πέρασμα της ανθρωπότητας σε μια νέα εποχή, κατά την οποία θα τεθούν τα θεμέλια για τη βαθμιαία οικοδόμηση ενός τέλειου πνευματικού πολιτισμού.

Κατά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, πέρα από το γεγονός ότι ταξιδεύεις νοερά στα παρθένα δάση των Άνδεων και αφήνεις τη φαντασία σου να αναμετρηθεί με εικόνες απαράμιλλου  φυσικού κάλλους, εισέρχεσαι σε μια συνειδητή διαδικασία να διευρύνεις σημαντικά το πλαίσιο ερμηνείας της ζωής σου, κατανοώντας ίσως έναν άλλο τρόπο σύνδεσης με τους άλλους και τον κόσμο που σε περιβάλλει.

Ο καθένας από εμάς δεν είναι μια τυχαία ύπαρξη ριγμένη στη γη, αλλά μια οντότητα που συνδέεται με αόρατα ενεργειακά νήματα με κάθε εκδήλωση της ζωής και μπορεί να επιλέξει μέσω της αφύπνισής της να υπερβεί το πεπρωμένο της, να υπηρετήσει έναν ανώτερο σκοπό, επηρεάζοντας θετικά τον κόσμο.

Παράλληλα, εισερχόμενος στη διαδικασία να κατανοήσεις τις ιδέες που κοσμούν τις σελίδες του βιβλίου, σχεδόν ανεπαίσθητα σχηματίζεις την εντύπωση ότι δεν έχουν όλα χαθεί, ότι ακόμη υπάρχει ο χρόνος για να οικοδομήσουμε μια άλλη πραγματικότητα εναρμονισμένη με τις βαθύτερες ανάγκες του είναι μας…

Διαβάστε εδώ Ζήσε τη ζωή σου με τόλμη – Νο 1 best seller των New York Times

Αγαπημένο απόσπασμα

«Αισθανόμουν το καθετί σαν να ήταν, κατά κάποιο τρόπο, μέρος του εαυτού μου. Καθώς καθόμουν στην κορυφή του βουνού, βλέποντας το τοπίο να ξεθωριάζει όσο απομακρυνόταν από εμένα, προς όλες τις κατευθύνσεις, ένιωσα ότι εκείνο που ήξερα πάντοτε ως το υλικό μου σώμα, αποτελούσε απλώς το κεφάλι ενός πολύ μεγαλύτερου σώματος που συμπεριλάμβανε ό,τι μπορούσα να δω. Αισθάνθηκα το σύνολο του σύμπαντος να κοιτάζει τον εαυτό του μέσα από τα μάτια μου

Η αίσθηση αυτή μου έφερε ξαφνικά κάποιες αναμνήσεις. Ο νους μου διέσχισε το χρόνο προς τα πίσω, πριν από το ταξίδι μου στο Περού, πριν από την παιδική μου ηλικία και τη γέννησή μου. Η συνειδητοποίηση ότι πράγματι η ζωή μου δεν άρχισε με τη σύλληψη και τη γέννηση μου σ’ αυτό τον πλανήτη έκανε την εμφάνισή της. Η ζωή μου είχε αρχίσει πολύ πιο νωρίς, με το σχηματισμό του υπολοίπου εαυτού μου, του πραγματικού μου σώματος, του ίδιου του σύμπαντος

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία που βασίστηκε στο συγκεκριμένο βιβλίο εδώ: Η Ουράνια Προφητεία

Ανδριάνα Γ. Ρ.

Write A Comment