Όταν αγωνίζεσαι στο νερό, δεν έχεις τόσο συνείδηση του νερού όσο του αγώνα σου.

Αλλά όταν αφήνεσαι και χαλαρώνεις, επιπλέεις- τότε νιώθεις ολόκληρη τη λίμνη να κυλάει καταπραϋντικά γύρω από το σώμα σου. Έτσι είναι ο Θεός.

Όταν είστε ήρεμοι, νιώθετε ολόκληρο το σύμπαν της ευτυχίας να λικνίζεται απαλά κάτω από τη συνείδησή σας. Αυτή η ευτυχία είναι ο Θεός.

Το υλικό και το πνευματικό

Το υλικό και το πνευματικό δεν είναι παρά δύο μέρη ενός σύμπαντος και μιας αλήθειας. Υπερτονίζοντας το ένα ή το άλλο μέρος, ο άνθρωπος αποτυγχάνει να επιτύχει την ισορροπία που είναι απαραίτητη για την αρμονική του ανάπτυξη…

Εξασκηθείτε στην τέχνη του να ζείτε σε αυτόν τον κόσμο χωρίς να χάνετε την εσωτερική γαλήνη του νου σας. Ακολουθήστε το μονοπάτι της ισορροπίας για να φτάσετε στον εσωτερικό θαυμαστό κήπο της αυτοπραγμάτωσης.

Η αναζήτηση του χρόνου

Η μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου είναι να βρει περισσότερο χρόνο για να απολαύσει τη φύση, να απλοποιήσει τη ζωή του και τις πλασματικές του ανάγκες, να απολαύσει τις αληθινές ανάγκες της ύπαρξής του, να μάθει να γνωρίζει καλύτερα τα παιδιά και τους φίλους του, και κυρίως να γνωρίσει τον εαυτό του και τον Θεό που τον δημιούργησε.

Η δύναμη του διαλογισμού

Όταν τελειώσετε τα καθήκοντά σας στο τέλος της ημέρας, καθίστε ήσυχα μόνοι σας. Πάρτε ένα καλό βιβλίο και διαβάστε το με προσοχή. Στη συνέχεια, διαλογιστείτε πολύ και βαθιά. Θα βρείτε πολύ περισσότερη γαλήνη και ευτυχία σε αυτό παρά σε ανήσυχες δραστηριότητες κατά τις οποίες το μυαλό σας καλπάζει προς όλες τις κατευθύνσεις…

Αν καλλιεργήσετε τη συνήθεια να περνάτε χρόνο μόνοι σας στο σπίτι με διαλογισμό, μεγάλη δύναμη και ειρήνη θα σας κυριεύσει. Και θα παραμείνει μαζί σας τόσο στις δραστηριότητές σας όσο και στον διαλογισμό. Η απομόνωση είναι το τίμημα του μεγαλείου.

Νευρικότητα, η ασθένεια του πολιτισμού μας

Η νευρικότητα είναι η ασθένεια του πολιτισμού. Θυμάμαι όταν οδηγούσαμε στο Pikes Peak στο Κολοράντο. Τα άλλα αυτοκίνητα έτρεχαν με ταχύτητα δίπλα μας στην απότομη, ελικοειδή ανηφόρα.

Νόμιζα ότι βιάζονταν να φτάσουν στην κορυφή του βουνού εγκαίρως για να δουν την ανατολή του ήλιου.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, όταν φτάσαμε ήμασταν οι μόνοι που βγήκαμε έξω για να απολαύσουμε τη θέα. Όλοι οι άλλοι ήταν στο εστιατόριο πίνοντας καφέ και τρώγοντας ντόνατς.

Φανταστείτε! Έτρεξαν στην κορυφή και στη συνέχεια έσπευσαν να επιστρέψουν, μόνο και μόνο για τη συγκίνηση του να μπορούν να πουν όταν γυρίσουν στο σπίτι ότι είχαν πάει εκεί και είχαν πιει καφέ και ντόνατς στο Pikes Peak.

Αυτό κάνει η νευρικότητα.

(Αποσπάσματα από το βιβλίο του Paramahansa Yogananda, Inner Peace)

Μπορεί να σας ενδιαφέρουνΗ «Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι»

Πώς λειτουργούν οι πίνακες ενόρασης; πώς να φτιάξετε τον κατάλληλο για εσάς

Μπορεί ο διαλογισμός να μας μεταμορφώσει; Γνωρίστε τα οφέλη του!

 

Comments are closed.