Οι τροφικές αλλεργίες είναι συχνές και μπορεί να ποικίλλουν σε σοβαρότητα από ελαφρά ενόχληση έως αναφυλακτικό σοκ.

Παρόλο που είναι σημαντικό να εργαστείτε με το γιατρό σας για την κατάλληλη αντιμετώπισή τους, θα ήταν ωφέλιμο ίσως να σκεφτείτε ποιο μήνυμα μπορεί να σας μεταφέρουν οι τροφικές αλλεργίες σε ενεργειακό ή συναισθηματικό επίπεδο.

Η προσπάθειά σας να προσεγγίσετε υπό ένα άλλο πρίσμα τις αλλεργίες σας, δε θα τις θεραπεύσει απαραίτητα, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε πώς να υποστηρίξετε το σώμα σας, ώστε να μειώσετε τις επιπτώσεις των αλλεργιών.

Ποιο είναι, λοιπόν, το πνευματικό νόημα των τροφικών αλλεργιών;

Ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα

Οι αλλεργίες γενικά δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται σε κανονικά αβλαβείς ουσίες που εισέρχονται στο σώμα μας.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα προορίζεται να αντιδρά, όταν εισέρχονται στον οργανισμό μας επικίνδυνοι ιοί ή βακτήρια, αλλά τι μπορεί να σημαίνει, όταν επιτίθεται στα τρόφιμα που καταναλώνουμε;

Εάν οι αλλεργίες μας επεκτείνονται σε πολλές τροφές και εκδηλώνονται στην πορεία της ζωής μας, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ένα νευρικό σύστημα που επίσης είναι υπερδραστήριο.

Όταν βιώνουμε τραύμα ή άγχος για μεγάλο χρονικό διάστημα, το νευρικό μας σύστημα βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή, αναμένοντας κάποιον κίνδυνο.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα να επιτίθεται σε αθώες ουσίες, όπως τρόφιμα στα οποία δεν είχαμε ποτέ πριν αλλεργία.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ουσιαστικά το αμυντικό μας σύστημα.

Από συναισθηματική ή πνευματική άποψη, ίσως θα ήταν γόνιμο να απευθύνουμε στον εαυτό μας τα ακόλουθα ερωτήματα:

Μήπως αισθάνομαι συνεχώς ότι δέχομαι “επίθεση” από την κριτική των άλλων ή από τις ίδιες μου τις σκέψεις, τους εφιάλτες, τους φόβους ή τα συναισθήματά μου;

Αισθάνομαι κατά βάση ασφαλής στη ζωή μου;

Μου έχει συμβεί κάτι από το οποίο δεν μπόρεσα να προστατεύσω τον εαυτό μου;

Τι θα μπορούσα να κάνω για να αισθάνομαι πιο ασφαλής και προστατευμένος στη ζωή μου;

Ποιο μήνυμα μάς μεταφέρουν τα συμπτώματα;

Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί να συνοδεύονται από διάφορα συμπτώματα, όπως κνίδωση ή φαγούρα, πρήξιμο στο λαιμό και ερεθισμό του πεπτικού συστήματος.

Κάθε ένα από αυτά τα συμπτώματα έχει διαφορετική σημασία.

Θα μπορούσατε να επεκτείνετε τον προβληματισμό σας με τα ακόλουθα ερωτήματα:

Πώς αντιδρά το σώμα σας στο τρόφιμο;

Τι σας κάνουν αυτά τα συμπτώματα;

Για παράδειγμα, σας βοηθούν να πείτε όχι, να σταθείτε, να ζητήσετε βοήθεια, να τραβήξετε την προσοχή ή να αποσυρθείτε;

Αν τα συμπτώματα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λέξεις, τι θα σας έλεγαν;

Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες σας, όπως απαιτείται, αλλά το να προβληματιστείτε σχετικά με τα αίτιά τους θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αντιληφθείτε τι μπορεί να χρειάζεται το σώμα, η καρδιά και το μυαλό σας για να επανέλθει η ισορροπία.

Πηγή: Spirituality Health

Μπορεί ακόμη να σας ενδιαφέρουν: “Είμαι διατροφολόγος από την Ιαπωνία, εκεί όπου ζουν οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο: 6 τρόφιμα που δεν τρώω ποτέ”

Αντιφλεγμονώδεις τροφές: H πλήρης λίστα

10 τροφές κατά της κατάθλιψης

 

 

Comments are closed.