Τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι καταβάλλουν προσπάθεια για να εξασφαλίσουν ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι όσο το δυνατόν πιο υγιές για να καταπολεμήσει κάθε ασθένεια που εμφανίζεται στο δρόμο του.

Παρόλο που έχουμε βγει από την παγκόσμια πανδημία, η διατήρηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε κατάσταση μάχης θα πρέπει να εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνει τα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα, γεγονός που συνδέεται με μυριάδες σωματικές και ψυχικές ασθένειες.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε τις αντιφλεγμονώδεις δυνάμεις του οργανισμού σας, τρώγοντασ τα αγαπημένα σας λαχανικά:

Ρίξτε μπαχαρικά

Το κλασικό αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό είναι ο κουρκουμάς.

Αυτό το υπερ-μπαχαρικό χρησιμοποιείται συχνά στην Ινδία για να βοηθήσει στη θεραπεία όλων των ειδών ασθενειών, από κρυολογήματα, έως Αλτσχάιμερ και ηπατική νόσο.

Επιπλέον, ο κουρκουμάς θα κάνει τα φαγητά σας νόστιμα!

Η προσθήκη μπαχαρικών είναι μια εξαιρετική προσθήκη στις σούπες λαχανικών.

Προσθέστε ζωμό από κόκαλα

Ο ζωμός οστών μπορεί να διεγείρει την ανάπτυξη νέου κολλαγόνου, να προστατεύσει τις αρθρώσεις και να μειώσει τη φλεγμονή, επομένως η προσθήκη του στο φαγητό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το εμπλουτίσετε με περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Δοκιμάστε να τον παγώσετε σε παγοθήκες για να κάνετε πιο εύκολη την προσθήκη του σε οποιαδήποτε συνταγή.

Απολαύστε αντιφλεγμονώδη λίπη

Τα μαγειρικά έλαια όπως το αβοκάντο ή το ελαιόλαδο έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αντίστοιχα, και οι ξηροί καρποί και οι σπόροι καταπολεμούν τις φλεγμονές και αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη για τέλεια υφή κάθε σούπας, σαλάτας ή ενός πιάτου λαχανικών.

Πηγή: optimistdaily

Δείτε ακόμη: Jay Shetty: «Κάθε μέρα μας επιτίθεται ο αρνητισμός»—η Νο. 1 τακτική που χρησιμοποιεί για θετική προοπτική

Personal Trainer: η Νο. 1 άσκηση για «μεγαλύτερη διάρκεια ζωής»

Οι 5 αρχές του Reiki και η εφαρμογή τους στην καθημερινή μας ζωή

Comments are closed.