Η “γλώσσα της πεθεράς”  ή αλλιώς Σανσιβέρια (sanseveria ή sansevera), είναι ένα πολύ γνωστό καλλωπιστικό φυτό, το οποίο απαντά σε 60 διαφορετικά είδη.

Επειδή είναι πολύ απλό στην καλλιέργεια, είναι επίσης αρκετά δημοφιλές, αλλά δεν γνωρίζουν όλοι καλά τις ιδιότητές του.

Το φυτό αυτό έφτασε στην Ευρώπη στα τέλη του 16ου αιώνα.

Ο Σουηδός φυσιοδίφης Carl Peter Thunberg έφερε το φυτό φιδιού στην Ιταλία το 1794. Ονόμασε το φυτό γένος Sansevieria από τον πρίγκιπα Raimondo di Sangro της περιοχής San Serveo στη Νοτιοανατολική Ιταλία.

Από εκεί εξαπλώθηκε σιγά σιγά σε όλη την ήπειρο.

Ιδιότητες και χρήσεις

Η σανσιβέρια δεν είναι μόνο ένα καλλωπιστικό φυτό, αλλά είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα , απορροφώντας πολλές ουσίες τοξικές για το ανθρώπινο σώμα: από τη λεπτή σκόνη μέχρι το οξείδιο του αζώτου. Γι’ αυτό θα πρέπει να τοποθετείται τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο ή σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον που περνάτε αρκετές ώρες της ημέρας.

Σε αντίθεση με άλλα φυτά που απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα τη νύχτα, η σανσιβέρια συνεχίζει να παράγει και να απελευθερώνει οξυγόνο και κατά το βράδυ . Επομένως, θα μπορούσε να τοποθετηθεί και στην κρεβατοκάμαρα.

Η “γλώσσα της πεθεράς” χρησιμοποιείται επίσης ως βασικό συστατικό ορισμένων καλλυντικών και ορισμένων φαρμάκων, χρήσιμων για τη θεραπεία της φλεγμονής του στόματος.

Είναι ιδανική για διαμερίσματα, γραφεία και εν γένει για κάθε περιβάλλον,  αλλά δεν είναι ανθεκτική στο κρύο. Λατρεύει τα πολύ φωτεινά μέρη, αλλά όχι  την άμεση έκθεση στις ακτίνες του ήλιου. Όσο για το νερό, η σανσιβέρια πρέπει να ποτίζεται κάθε 5/6 μέρες το καλοκαίρι και μια φορά κάθε δύο εβδομάδες το χειμώνα.

Η θέση του φυτού αυτού στην πνευματική μας ζωή

Το πράσινο χρώμα του συγκεκριμένου φυτού αντιπροσωπεύει τη φύση και τον τρόπο με τον οποίο η φύση μπορεί να μας προσφέρει καλή υγεία. Συμβολίζει επίσης τη φρεσκάδα, το καθαρό περιβάλλον και την ανθεκτικότητα.

Συνδέεται, ακόμη, με την πρόοδο και την συμπαντική ισορροπία. Επιπλέον, δεδομένου ότι απορροφά τους ρύπους και καθαρίζει τον αέρα, το συγκεκριμένο φυτό συνυφαίνεται με την αναγέννηση και την κάθαρση.

Είναι διαδεδομένη η αντίληψη ότι η σανσιβέρια  φέρνει καλοτυχία και σκορπά θετική ενέργεια σε όλο το χώρο.

Τέλος, προσφέρει πνευματική προστασία σε άτομα που είναι είναι ευαίσθητα στις ενεργειακές δονήσεις. Αναλυτικότερα,  τα προστατεύει από την αρνητική ενέργεια, που ενδέχεται να συνδέεται με προηγούμενο τραύμα ή τοξικούς ανθρώπους.

Λειτουργεί ως πνευματική ασπίδα για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την πνευματική πρακτική και τους βοηθά να παραμένουν συντονισμένοι με τη δική τους δύναμη.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν: Φασκόμηλο: ένα μαγικό βότανο

Κεράσια: Γνωρίστε τα μοναδικά οφέλη τους!

9 εναλλακτικές για τον καφέ!

Comments are closed.